Instructiefilm Laten Maken?

Een instructiefilm is de meest effectieve manier om iets uit te leggen. Het biedt je de kans om iets uit te leggen aan een klant of medewerker zonder dat hij of zij lappen tekst hoeft te lezen. Een instructiefilm kan ingewikkelde materie eenvoudig maken. Het kan gebruikt worden om een iets uit te leggen, tips te geven en kan bovendien als promotiemateriaal ingezet worden!

Waarom WV Films?

 • De hoogste kwaliteit voor elk budget
 • Vaste en duidelijke prijzen
 • We zijn flexibel en gaan tot het uiterste
 • Eén contactpersoon die altijd voor je klaar staat

Onze Werkwijze

We zullen in gesprek gaan over de materie. Gaat het om een trainingsvideo, een handleiding, of uitleg van bepaalde materie? Daarna zullen we jullie en plannen bespreken. We kijken hier naar jullie doelen, en de doelgroep van de instructiefilm.

De volgende stap is het uitwerken van het concept. Hierin wordt bedacht wat voor vorm er wordt gebruikt en hoe het verhaal vertelt wordt. Dit kan film zijn, maar bijvoorbeeld ook animatie. Afhankelijk van het onderwerp wordt hier een passende stijl bij bedacht.

Als jullie helemaal enthousiast zijn over het concept zullen wij de voorbereidingen starten voor de eventuele opnames. Als de gehele planning rond is zullen de opnames plaats vinden. Tijdens de opnames zullen wij het concept op een prachtige manier visualiseren.

Na de opnames zal de montage gestart worden. Ook wordt eventuele animatie in deze fase vormgegeven. De film wordt hier voorzien van een eventuele voice-over, muziek, effecten en ondertitels. Als jij als klant na eventuele feedback rondes helemaal tevreden bent zullen we de film nog voorzien van colorgrading, sounddesign en de juiste mixage. Tot slot leveren wij de film op in het gewenste formaat.

Onze Werkwijze

 • Pre-productie

  In de eerste fase bespreken we de ideeën, er wordt gebrainstormd en daaruit volgt een krachtig concept en/of script. Vervolgens worden de voorbereidingen getroffen voor de draaidag(en) en eventuele animaties.

 • Productie

  De productiefase bestaat uit de draaidagen. Alles wat voorbereid is in de pre-productie wordt nu uitgevoerd.

 • Post-productie

  De post-productie is de nabewerking van de film. Hierin wordt er gemonteerd, geanimeerd en de eventuele voice-over opgenomen. Als er na enkele feedback rondes de gedroomde montage ligt wordt de film nog afgemaakt met color-grading, sounddesign en natuurlijk de mixage.

 • Oplevering

  Tot slot wordt de film voor de afgesproken deadline opgeleverd in de gewenste formaten. Dit kan natuurlijk voor televisie zijn, maar ook voor Youtube, Facebook of Instagram. Wij kunnen in ieder gewenst formaat opleveren.

Kosten Instructiefilm

Wil je een instructiefilm laten maken? De kosten voor een instructiefilm starten bij ons vanaf €750,00.  Gemiddeld ligt de prijs van een instructievideo rond de €2000,00. De kosten zijn erg afhankelijk van de wensen voor de video. Denk hierbij aan het wel of geen gebruik van animatie, een voice-over en de invulling van een draaidag.

Een instructiefilm is maatwerk. Wij gaan graag vrijblijvend met jullie in gesprek om invulling te geven aan jullie plannen. We zullen op basis hiervan een duidelijk offerte kunnen maken zonder verassingen achteraf.

Wil je graag weten hoe de kosten van een instructiefilm tot stand komen? Lees dan onze blog!

Via onderstaand formulier kun je contact met ons opnemen als je vragen hebt over onze diensten of instructiefilms. Als je een indicatie wilt ontvangen van de kosten voor jullie ideeën, aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

Vragen?

  Onze Klanten

  • Prettig mee samengewerkt!

   Lucinda Verwey
  • Vaak mee gewerkt en altijd tevreden. Sterk in zich verplaatsen in de wensen van de klant!

   Daan van den Berg
  • WV Films, top kwaliteit, snelle service en duidelijke communicatie. Wij zijn erg tevreden over het werk van WV Films.

   Dico van der Weijde VDKVDW
  • Fijne, professionele filmmaker

   Marco van Bergen